Ej förköp

Scen
Källaren,
Datum
På scen
21:30
Pris
100kr
Övrigt

Entré betalas i dörren. Dörrar 21:00

Kathrine Windfeld Sextet

Modern skandinavisk jazz.

Kathrine Windfeld (DK) har snabbt etablerat sig som en av Skandinaviens främsta nya kompositörer och arrangörer inom jazz.
The Guardian (UK) beskriver Windfelds kompositioner som en sällsynt kombination av kraft och elegans: en färgstark blandning av sofistikerade harmoniska passager, fysiska grooves och poetiska ballader i explosiva arrangemang.
Windfelds handplockade sextett av virtuosa musiker från Danmark, Sverige och Polen framför hennes kompositioner med både elegans och entusiastisk drivkraft.
I Mars 2024 släppte gruppen deras debut-skiva ALDEBARAN som redan har hyllats till skyarna i ledande internationella medier som Jazzwise och The Guardian:

“Windfeld’s band of leading young Scandinavian musicians is as tight and sharp as any you’ll hear”
The Guardian (UK)

”Windfeld is a first-class composer”
Couleurs Jazz (F)

Windfeld har fått många utmärkelser och stipendier för sina fyra innovativa storbandskivor.
Till exempel vann hon i 2020 det prestigefyllda priset ”Rising Stars Jazz Award” i London vilket ledde till en Europaturné i bla. Spanien, Ukraina, Italien och England med Kathrine Windfeld Sextet. I 2022 fick Kathrine Windfeld hederspriset Ben Webster Priset och har till och med en Danish Jazz Grammy och Carl Prisen i bagaget.
Windfeld är också en efterfrågad gästkompositör. Hon har samarbetat med ledande europeiska orkestrar som Frankfurt Radio Big Band (DE), Danska Radiostorbandet och även Bohuslän Big Band som hon har turnerat och släppt skiva tillsammans med.
Windfeld har turnerat i 20 länder med sin musik, bland annat i Brasilien 2022, där hon spelade med en brasiliansk orkester inför utsålda konserthus.
Hennes eget storband har också uppträtt med solister i världsklass som Mike Stern, Seamus Blake och Gilad Hekselman.

Arrangör: Scalateatern

Lineup:
Kathrine Windfeld – oiano & kompositioner
Hannes Bennich - alt- & sopransaxofon
Marek Konarski - tenorsaxofon
Tomasz Dabrowski - trumpet
Johannes Vaht - klontrabas
Henrik Holst Hansen - trummor