Scen
Datum
På scen
20:00
Pris
450 kr + service
Övrigt

Dörrar 18:00

Bill Frisell FOUR

En av den moderna jazzgitarrens största bjuder in till intrikat poetiskt, meditativt spel som rör sig över americana, bluegrass, country och jazz.

Bill Frisell är en av den moderna jazzgitarrens största och en av de som påverkat det moderna sättet att spela jazzgitarr.
Frisells intrikat poetiska, meditativa spel rör sig över americana, bluegrass, country och jazz. Liksom sin klass-kamrat på Berklee Pat Metheny började han spela blåsinstrument. Född i Baltimore växte Bill Frisell upp i Denver, Colorado. Jazzen upptäckte han med Wes Montgomery.
Frisell har spelat på hundratals plattor i de flesta genrer och har gjort ett nittiotal under eget namn. Samarbeten med alla från Lucinda Williams, Bonnie Raitt och Jerry Douglas på americana-kanten över Paul Simon till Jan Garbarek och Joe Lovano.
Sommaren 2022 var Bill Frisell här tillsammans med Charles Lloyd och bjöd på en helt magisk kväll ute på Skeppsholmen under sommarfestivalen Fasching in Bloom.
”Lloyd och Frisell intar inga som helst poser utan går rakt på den amerikanska berättartraditionen.” Skrev DN:s recensent.
Till Maximteatern plockar Frisell med sig topp-kvartetten från senaste skivan Four, hans tredje på Blue Note. Med pianisten Gerald Clayton och trumslagaren Jonathan Blake tillsammans med rörblåsaren Greg Tardy.

Arrangör: Stockholm Jazz Festival

Lineup:
Bill Frisell - elgitarr,
Greg Tardy - tenorsaxofon, klarinett,
Gerald Clayton - piano, orgel,
Johnathan Blake - trummor