Scen
Grünewaldsalen,
Datum
På scen
19:00
Pris
350 kr + service
Övrigt

Dörrar

Sissoko / Segal / Peirani / Parisien

Med kora, cello, dragspel och saxofon, kanaliserar denna stjärnkvartett influenser i ett eget poetiskt universum av jazz och traditionellt, klassiskt och avantgarde.

När fyra världsmusiker slår ihop sina respektive duos till kvartett uppstår den mest ljuva musik. Den maliske koraspelaren Ballaké Sissoko och den franske cellisten Vincent Segal är mångåriga samarbetspartners med flera spännande projekt på sitt samvete.
Saxofonisten Émile Parisien och dragspelaren Vincent Peirani har en liknande historia tillsammans, både på duo och i större ensembler. Alla fyra begåvade med en dialogisk musikalitet som leder till de mest oväntade musikaliska samtal.
Debutplattan Les Egarés är en tummelplats, en poetisk fristad för kvartettens sätt att korsbefrukta och överskrida genrer. Jazz, griot-tradition, tango, cumbia och rytmer från den iberiska halvön löds samman med kvartettens egen magiska ingrediens.
Nu kommer denna världs-kvartett till Stockholm Jazz Festival och Konserthusets Grünewaldsal och biljetterna lär gå som smör i ökensol.

Lineup:
Ballaké Sissoko - kora,
Vincent Segal - cello,
Émile Parisien - saxofon,
Vincent Peirani - dragspel