Datum
På scen
20:00
Pris
350/300/200 kr + service
Övrigt

Dörrar 18:00. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Immanuel Wilkins Quartet

Immanuel Wilkins är en av den internationella jazzscenens mest spännande och rosade altsaxofonister och kompositörer. Han följer Wayne Shorter, John Coltrane och Ornette Colemans fotspår och spelar andlig berättande jazz.

Philadelphia-födde altsaxofonisten, bandledaren och kompositören Immanuel Wilkins är en av den internationella jazzscenens mest spännande och rosade altsaxofonister och kompositörer.
Med en ton och ett flöde som en legering av en post -bopens Wayne Shorter, Immanuel Wilkins egen idol John Coltrane och friformslyrikern Ornette Coleman skriver och spelar Wilkins en stark, andlig berättande jazz i dessa musikers efterföljd.
Immanuel Wilkins började spela fiol vid tre års ålder, piano vid fem. Sjutton år gammal började han plugga på Juilliard School i New York. Vid 21 fick han skivkontrakt med Blue Note och debuten Omega hyllades av bland andra New York Times som höll den för årets jazzplatta.
Uppföljaren The 7th Hand släpptes 2022 och innebar ytterligare steg ut i Wilkins jazzrymd. Efter extensivt turnerande under 2022 och 2023 vann Immanuel Wilkins tre av Downbeats kritikerpriser: som bästa altsaxofonist och två Best Rising-pris som bästa kompositör och bästa grupp.
För två år sedan avslutade Immanuel Wilkins Stockholm jazz festival med en knökfull och bejublad konsert på jazzklubb Fasching. Nu är han tillbaka för att inviga festivalen med i stort sett samma kvartett, ny basist heter Rick Rosato.
Det är en av den samtida jazzens mest spännande rörblåsare som återigen tar plats med sin kvartett på Kungsgatan 63.

Lineup:
Immanuel Wilkins - altsaxofon,
Micah Thomas - piano,
Rick Rosato - bas,
Kweku Sumbry - trummor