Dieselverkstaden

https://www.nacka.se/valfard-samhallsservice/kulturhusetdieselverkstaden/

Dieselverkstaden är ett av Nackas kulturhus. I Dieselverkstaden finns en rad olika verksamheter som tillsammans bidrar till den sköna atmosfär som våra besökare ofta pratar om, “här kan man bara vara”.

Huset är en gammal industrilokal, i taket finns en travers som ett minne från en svunnen tid. Den gamla byggnaden och dess historia bidrar mycket till den sköna stämningen, vi är många som älskar Dieselverkstadens fina tegelfasad. I huset finns Bistro Sickla som erbjuder lunch, middag och ofta har trevliga AW-erbjudanden. En restaurang som sommartid har en stor uteservering i perfekt solläge. Vill man fika finns Garden Kafé Sickla med mackor och smarriga bakverk, även dom har bord och stolar utanför, alldeles vid söderväggen. Gott om plats för barnvagnar och barn med myror i brallan.
På bottenplan hittar du Nacka konsthall, den drivs av Nacka kommun och har en tydlig vision att hitta spännande samtidskonst och att välkomna både barn och vuxna som inte är frekventa konsthallsbesökare. Nacka konsthall vill att konst ska vara en del av miljön vi lever i, något som finns runt oss, som kanske berör oss eller kanske inte, det är som bekant i betraktarens öga det sitter, men det finns en ambition att väcka känslor.
Alldeles bredvid konsthallen hittar man Dieselverkstadens bibliotek, ett finfint bibliotek som drivs av en engagerad och kunnig personal som verkligen är med i tiden. Här kan du läsa tidningar, gå på kurs, sitta och plugga, låna film eller böcker. Hittar du inte det du söker kommer någon att hjälpa dig, tveka inte att rycka tag i någon av personalen.
En trappa upp från stora entrén ligger Klätterverket. En grym klätterlokal som passar både vana och ovana klättrare. Kurser för nybörjare och utmaningar för de mer avancerade.