Datum
På scen
20:00
Pris
220 kr
Övrigt

Aspens bistro öppnar 15:00. Varmt välkomna!

Pombo

Kvintetten som spränger gränserna mellan jazz, pop och det glödande okända.

Pombo har sedan 2008 spelat en viktig roll på den svenska musikscenen med fyra hyllade album i ryggen (Hunden, Faller du så faller jag, Blåmärken och Kräftan).

Det är svårt att säga något om Pombo som inte redan är väl formulerat av svensk musikpress, där fraser som ”popmusikens djupaste djup”, ”nonsensfri surrealism” och ”helt unik” inte är sällsynta att snubbla över. Men om vi tar det från början; Pombo har verkat i snart 15 år och har från start utforskat olika konstnärliga uttryck i samspel med jazzmusik. Pombo spelade inledningsvis mycket på gator, torg och minimala caféer på Södermalm i Stockholm – platser där jazz vanligtvis inte existerar, åtminstone inte i Sverige. Under senare år har de spelat på större scener som Fasching och olika jazzfestivaler runtom i Norden, men erfarenheten av att uppträda på gatan, där kontakten med publiken behöver knytas snabbare och starkare än på en »vanlig« konsert, har färgat av sig och finns kvar än idag. Samhörigheten med lyssnarna är A och O. Att bevittna en Pombo-spelning, eller att lyssna på deras album, ska inte göras passivt. Musiken bjuder in till äventyr där deltagande uppmuntras!

Pombo vill kommentera samtiden i sin musik och spelar låtar som berör och uttrycker starka känsor om livet, kärlek, utanförskap.
Med erfarenheter som lodar både inåt och utåt förmedlar sångerskan Marie Hanssen Sjåvik Pombos texter sjungna på norskbruten svenska.

Att se Pombo live är en upplevelse som går rakt in i hjärtat.

Arrangör: Bio Aspen

Lineup:
Marie Hanssen Sjåvik - sång,
Julia Strzalek- saxofon,
Felicia Nielsen - piano,
Gus Loxbo - bas, såg,
Nils Wall - trummor