Datum
På scen
20:00
Pris
350 kr + service

Isabella Lundgren med Johan Lindström

Två giganter inom svensk jazz gör gemensam sak. Missa inte denna releasekonsert för deras nya projekt!

Isabella Lundgren räknas som en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att trollbinda sin publik. Hon har Grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier.
Johan Lindström är utan tvekan en av Sveriges mest eftertraktade musiker och kompositörer. I jazzvärlden är han kanske mest känd som gitarrist & pedal steel-gitarrist och medlem i fyrfaldigt Grammisbelönade Tonbruket och med egna bandet Johan Lindström Septett. Han är dessutom känd som en producent som ofta lyckas plocka fram oanade musikaliska guldklimpar hos artister, som de inte hade en aning om fanns. Rebecka Törnqvist, Elvis Costello, Ane Brun, Freddie Wadling, Totta Näslund, Titiyo och Anna Ternheim är bara några i raden av alla artister Johan Lindström samarbetat med och nu har även Isabella Lundgren lagts till denna gedigna lista.
De senaste tre åren har Isabella Lundgren tillsammans med Johan Lindström arbetat på albumet ”What cannot be told” som släpps våren 2025. Hennes ord och toner har fått ny färg och form i mötet med Johans unika kreativa gåva. Det är musik som rör sig mellan genrer och världar – som i både ord och ton letar efter just den outsägliga längtan som finns inom oss. På jazzfestivalen framför de musiken tillsammans för första gången och släpper samtidigt en singel ihop.

Arrangör: Stockholm Jazz Festival

Lineup:
Isabella Lundgren - sång,
Johan Lindström - pedalsteel/gitarr,
Martin Hederos - piano/keys,
Nils Törnqvist - trummor,
TBA - bas