Datum
På scen
17:00
Pris
250kr
Övrigt

Biljettkassan öppnar en timme innan konserten börjar.

Elises salong

Elise Einarsdotter och Amanda Ginsburg, en lyrisk och dynamisk duo med två av Sveriges mest etablerade och prisbelönta jazzmusiker.

Elise Einarsdotter och Amanda Ginsburg, en lyrisk och dynamisk duo med två av Sveriges mest etablerade och prisbelönta jazzmusiker. Med en repertoar bestående av låtar ur deras egna sångböcker såväl som ur den amerikanska skapar de en kraftfull och innerlig konsert där vardagsromantik och poesi ömsint följer varandra. Elise och Amanda har båda en särskild värme och chosefrihet som bjuder in och låter lyssnaren bli en del av deras musikaliska värld.

Elise Einarsdotter är en mångfaldigt prisbelönad pianist och kompositör uppvuxen på Österlen men bosatt i Stockholm och med världen som arbetsfält. Sen 80-talet har Elise en självklar plats på såväl den svenska som den internationella jazzscenen men hörs ständigt i samarbeten över genregränserna.
”Det finns så mycket att inspireras av”, säger Einarsdotter. ”Himlens och havets vidd, Aretha Franklin när hon sjunger blues, att segla, ens egen litenhet, ett ögonblicks vibration…”.

Amanda Ginsburg sjunger om det enkla i vardagen som utgör en stor del av allas våra liv, och hon gör det med bravur. På bara några år har hon nått en bred publik även utanför jazzens gränser och är nu en av Sveriges mest älskade sångerskor. Hennes lena röst besitter en ljuv kombination av oskyldighet och visdom, ständigt med glimten i ögat.

De två hade sitt första musikaliska möte när Elise Einarsdotter bjöd in Amanda Ginsburg till Elises Salong på Oktoberteatern under Stockholm Jazzfestival 2022. De fann varandra snabbt i sin kärlek till den lyriska jazzen och det öppna samtalet mellan två individer, men kanske lite särskilt i sin livslånga kärlek till segling.

Arrangör: Oktoberteatern

Lineup:
Elise Einarsdotter - piano,
Amanda Ginsburg - sång