Datum
På scen
20:00
Pris
120kr
Övrigt

Biljett betalas i baren

Tisdag På Torsdag

Enkla riff, tydliga melodier och blandas med gott humör och dålig hållning ihop med fria improvisationer och ett härligt stökigt sväng.

Trion som träffades på Bollnäs Folkhögskola har nu två album i bagaget. Första albumet släpptes våren 2022 och innehåller tolkningar av klassisk svensk barnmusik tolkad på bandets alldeles egna sätt som bäst beskrivs som “glad-frijazz”.
Ett år senare kom bandets andra album som är en live-compilation av bandets egen musik inspelad under en turné hösten 2023.
På albumet tar bandet bland annat upp ämnen som: längtan till Mjölby, hur cymbaler går sönder och drinkar från 70-talet.
Musiken som är skriven av det komponerande radarparet Sigge Andersson och Max Oskarsson som har (av ingen i nuläget, men det är nog bara en tidsfråga) liknats med frijazzens Lennon-McCartney. Låtarna bygger på enkla riff, tydliga melodier och blandas med gott humör och dålig hållning ihop med fria improvisationer och ett härligt stökigt sväng.
Allt detta serveras tillsammans med den ständigt kepsbärande Noah Jonsson vid basfiolen.
Förbered er på en kväll i improvisationens tecken där ni efteråt kan gå hem o tänka: ”Vad var det jag precis såg?”, ”Är det sånt där dagens ungdom kallar för musik?”, ”Ska instrumenten låta sådär?”, ”Vad bra det var! De där vill jag se igen!”

Arrangör: Hotell Hellsten

Lineup:
Max Oskarsson - träblås,
Noah Jonsson - bas,
Sigge Andersson - trummor