Fri entré

Datum
På scen
20:30 (20:00)
Pris
Fri entré
Övrigt

Fri entré

Stockholm Improvisers Orchestra

Ett annorlunda storband som samlar musiker från olika delar av Stockholms jazzscen med improvisation som gemensam nämnare.

Med inspiration från historiska grupper som Jazz Composer’s Orchestra, ICP och Globe Unity Orchestra skapar bandet ett både sprakande och intrikat uttryck där öppna kompositioner och grafiska partitur lägger grunden för kollektiva improvisationer.

De två saxofonisterna tillika kompositörerna Johannes Gammelgaard och Pelle Westlin har tillsammans tagit initiativ till detta projekt och bjudit in musiker från olika delar av jazzscenen och olika generationer i improvisationens tecken. Deras ambition är att skapa en plattform för nya möten, nya musikaliska uttryck och ett forum där det finns utrymme att experimentera med det övergripande målet att hitta ett ömsesidigt lyssnande och en gemensam känslighet för den improviserade musiken. Därmed blir detta startskottet för ett annorlunda och skapande storband, där partiturmusiken inte är det viktigaste, utan det utforskande samspelet och utbytet mellan musikerna, som var och en bidrar med deras individuella röst till det färdiga resultatet.

Lineup:
Channa Riedel - röst,
Johan Arrias - altsaxofon,
Julia Strzalek - altsaxofon,
David Bennet - altsaxofon,
Max Oskarsson - tenorsaxofon,
Pelle Westlin - tenorsaxofon,
Johannes Gammelgaard - tenorsaxofon,
Olle Wikström - baritonsaxofon,
Emil Strandberg - trumpet,
Karl Wallmyr - trumpet,
Simon Skogh - trombon,
Anton Svanberg - tuba,
Katt Hernandez - fiol,
Emma Augustsson - cello,
Isabell Gustafsson - piano,
Agnes Persson - gitarr,
Niklas Fite - gitarr,
Amanda Karström - kontrabas,
Vilhelm Bromander - kontrabas,
Anton Jonsson - trummor,
Andreas Pettersson - trummor