Scen
Datum
På scen
20:00
Pris
450 kr + service
Övrigt

Dörrar 18:00

João Bosco & Jaques Morelenbaum

Duon Bosco Morelenbaum presenterar en noga utvald repertoar bestående av egna kompositioner samt sinnrika tolkningar av brasilianska musikklassiker.

Stockholm Jazz Festival utan brasilianskt inslag är ingen jazzfestival. Det vet alla som varit med sedan Bosse Stenhammars tid på Skeppsholmen. I år har festivalen den ovärderliga äran att välkomna den brasilianske sångaren, kompositören och gitarristen João Bosco tillsammans med den Rio-födde cellisten och kompositören Jaques Morelenbaum.
João Bosco har sedan 60-talet varit en av den brasilianska popmusikens mest populära artister med ett trettiotal soloplattor. Jaques Morelenbaum har skrivit filmmusik, turnerat med Gilberto Gil och hade den populära kvartetten Quarteto Jobim Morelenbaum tillsammans med Paulo och Daniel Jobim, son respektive sonson till Antonio Carlos Jobim.
Efter succén på Rio Montreux Jazz Festival och med storsäljande inspelningen av sången ”O canto da Terra por um fio” bestämde sig João Bosco och Jaques Morelenbaum för att sprida gracerna. Den efterlängtade Europa-turnén tar duon till Maxim, en av den ständigt expanderande Stockholm jazz festivals nya scener.
Duo Bosco Morelenbaum presenterar en noga utvald repertoar bestående av egna kompositioner samt sinnrika tolkningar av brasilianska musikklassiker. En kväll en älskare av den brasilianska musiken inte bör missa.

Arrangör: Stockholm Jazz Festival