Datum
På scen
20:00
Pris
330/280/200 + service
Övrigt

Dörrar 18:00. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

corto.alto

Producenten och multi-instrumentalisten corto.alto blandar jazz med impro och electronica och är ett språkrör för den starka skotska jazzscenen.

Den Glasgow-baserade kompositören, producenten och multi-instrumentalisten Liam Shortall, alias corto.alto, har beskrivits som ett traditionell jazz-fan uppväxt i internetåldern som genom sin blandning av impro och electronica – utlagd över ett tungt basbeat – är ute och traskar i den moderna jazzens tassemarker.
Debutalbumet Bad With Names släpptes I oktober 2023 och handlar enligt Shortall om att ”förlåta sig själv”, med tematiken: tidens gång och ungdom förslösad. Plattan samlar några av Storbritanniens starkaste unga jazzinstrumentalister, inklusive Mercury-nominerade pianisten Fergus McCreadie.
Med känslan av stråkkvartett, tar Shortalls kvartett corto.alto-soundet i en ny riktning. Liam Shortall kan sin jazzhistoria bland annat genom sin tid i bleckblåslinjen i Scottish National Jazz Orchestra.
Sommaren 2023 spelade corto.alto på festivalerna i Glastonbury, Love Supreme och Barcelonas Jamboree Jazz Club. Nu kommer denna spännande kompositör till Stockholms jazzfestival och Fasching som ett språkrör för den starka skotska jazzscenen.

Lineup:
Matt Carmichael - tenorsaxofon/komposition,
Fergus McCreadie - piano,
Charlie Stewart - fiol,
Ali Watson - bas,
Tom Potter - trummor