Datum
På scen
20:00
Pris
395 kr

Julius Rodriguez

Julius Rodriguez är den amerikanske jazzartisten som vid bara 25 år ålder redan gjort sig känd för att pusha jazzen framåt.

Den New York-födde och Los Angeles-baserade multiinstrumentalisten, kompositören och producenten Julius Rodriguez överskrider ständigt gränser mellan genrer och stilar, omdefinierar musiken och levererar ett ljud som bara är hans eget.

Efter att ha fått strålande kritik från The New York Times, Vanity Fair, The FADER, samarbeten med bland andra Wynton Marsalis och A$AP Rocky och miljoner streams, växer han i så många riktningar som möjligt på sin andra EP, EVERGREEN.

”En ‘EVERGREEN’ är en växt vars lövverk förblir grönt under alla årstider. Det är liknande hur jag vill vara; jag vill vara mig själv oavsett vilken genre jag spelar eller vad som händer runt mig. Det finns många stilar på denna skiva, men det hörs tydligt att det är min röst.”

Med EVERGREEN har Julius levt upp till jazzens verkliga anda genom att pusha genren framåt. “Jag hoppas att du hör detta och glömmer hela genreetiketteringsgrejen,” avslutar han. “Det här är bara musik du kan dansa till, känna till och tänka till. Det handlar inte om att kategorisera; det handlar om att njuta av något för vad det är. EVERGREEN går igenom en massa olika genrer, men detta är den värld jag ser och hör. Detta är känslan jag framkallar. Jag gjorde ett uttalande och sa, ‘Genren är bara jag’.”

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern