Datum
På scen
19:30
Pris
300 kr + service

Nils Petter Molvær

Den norska trumpetaren, kompositören och jazztronica-pionjären Nils Petter Molværs musik är en dröm av atmosfärisk, beatfylld jazz som tar avstamp i det skandinaviska ljudlandskapet. Med på scen - svenska pedal-steel-geniet Johan Lindström

Den norska trumpetaren, kompositören och jazztronica-pionjären Nils Petter Molvær tar sin grupp med svenska pedal-steel-geniet Johan Lindström för en efterlängtad konsert på Kulturhuset under Stockholm Jazz Festival.
Nils Petter Molvær är en av de klarast lysande artisterna inom den elektroakustiska blandform av improviserad och komponerad jazz som har blivit en sin egen genre.
Molværs debutplatta Khmer kom ut 1997 och sålde över 250 000 exemplar samt etablerade honom som en av de ledande rösterna i den nya europeiska jazzen. Då hade han sedan början av 1980-talet spelat med nu-jazzgruppen Masqualero tillsammans med bland andra trumslagaren Jon Christensen.
Multiinstrumentalisten och kompositören Johan Lindström är sedan många år en av Sveriges mest eftertraktade musiker och producenter. Såväl internationella som inhemska artister står i kö för att få jobba med den 52-åriga stockholmaren. Lindström samlar några av svensk jazzelit i egna septetten och är en av fyra i kritiker- och publikhyllade Tonbruket.
Mötet mellan Molvær och Lindström i Nils Petter Molvær Group är en dröm av atmosfärisk, beatfylld jazz som tar avstamp i det skandinaviska ljudlandskapet.
2021 kom plattan Stichtes Stitches, Molværs femtonde i eget namn, och vid sidan av Molvær och Lindström finns Jo Berger Myhre på bas och elektronik, trumslagaren Erland Dahlen samt Sven Persson och Tord Knudsen som står för ljud- respektive ljusdesign.
Stockholm jazz festival har nu den stora äran att presentera Nils Petter Molvær Group – en svensk-norsk union när den är som bäst.

Arrangör: Stockholm Jazz Festival

Lineup:
Nils Petter Molvær - trumpet,
Johan Lindström - gitarr, pedal steel,
Jo Berger Myhre - bas,
Erland Dahlen - trummor,
Sven Persson - ljud