Datum
På scen
19:00
Pris
220kr
Övrigt

Dörrar öppnar 18:00

Knut Reiersrud

En av Norges bästa instrumentalister, en virtuos på gitarr och en magiker på scen.

I 45 år har Knut Reiersrud spelat sina gitarrer på otaliga scener och hänfört publik runt om i världen. Norske kung Harald uppgav efter en Reiersrud-konsert i Sydafrika att han aldrig tidigare sett en musiker fysiskt försvinna in i sitt instrument som Reiersrud. President Tabu Mbeki erbjöd en gång vår gitarrist ett sydafrikanskt pass – för att få extranummer på konserten.
Med sin enorma erfarenhet: 18 soloskivor, medverkan på 300 skivsläpp och turnéer på världens alla kontinenter anses han vid 62 års ålder vara en levande legend. Med blues i ryggraden efter en lärlingsutbildning i Chicago och New York med personer som Dr John och Buddy Guy är Knut Reiersrud ALLTID fast besluten att leverera till 110 procent.

Knut är en av Norges bästa instrumentalister, en virtuos på gitarr och en magiker på scen. Tre stora påståenden, men som faktiskt är sanna, alla tre. Han har släppt en rad skivor – både soloalbum och album med olika konstellationer genom åren, där han fått Spelemannprisen/Grammis för tre av dem, förutom andra priser har han även fått en dansk Grammis. Knut Reiersrud spelar blues, folkmusik, indiskt, afrikanskt och är en improvisatör av rang. Med en arsenal av olika gitarrer ger han sina solokonserter en resa genom stråkmusikens geografi.

Han har spelat med storheter som Dr John, Nina Hagen, Rickie Lee Jones, David Lindley och spelat in liveskivor i länder som Nepal och Iran. Få andra artister kan matcha det!

Arrangör: Stallet Världens Musik

Lineup:
Knut Reiersrud - gitarrer