Datum
På scen
20:00 (19:30)
Pris
350

MonoNeon

Memphisbaserade basisten och experimentella musikern MonoNeon, känd för att vara en av världens bästa elbasmusiker och för sitt samarbete med Prince, till Stockholm Jazz Festival den 16 oktober.

Dywane Thomas, Jr., även känd som MonoNeon, är en amerikansk basist och
experimentell musiker från Memphis, Tennessee. Han är känd för sin närvaro på YouTube där han spelar basgitarr, sin medverkan i bandet Ghost-Note och är en av de sista personerna som arbetade med Prince.

Det var Monos eklektiska musicerande som år 2014 fångade sångaren Princes uppmärksamhet. Sent 2015 formade Prince ett nytt band där MonoNeon ingick, tillsammans med Kirk Johnson, Donna Grantis och Adrian Crutchfield. Mono och Prince spelade ett gäng konserter tillsammans och spelade dessutom in låten Ruff Enuff. Mono var den sista basist Prince jobbade med innan Princes bortgång.

MonoNeon har bland annat vunnit en Grammy Award för sin medverkan på Nas album King’s Disease, 2020. Flea från Red Hot Chili Peppers har benämnt Mono som ” the greatest fucking electric bass player ”. Den 1 november 2022 släppte Fender MonoNeon Collection, som inkluderade MonoNeon Jazz Bass V Signature.

”… MonoNeon är en av samtidens mest igenkännbara basister (inte bara på grund av sina färgglada kläder och strumpbeklädda gitarr). För att musik och performancekonst ska kunna fortsätta utvecklas med originalitet behövs en artist som MonoNeon.” – Okayplayer

Lineup:
Dywane Thomas, Jr. - elbas,
Charles Brown - klaver,
Devin Way - trummor,
Xavier Lynn - gitarr,
Peter Knudsen - gitarr