Emmalisa Hallander

Emmalisa Hallander är jazzsveriges senaste stjärnskott. Under det senaste året har den unga sångerskan tagit examen från kungl. musikhögskolan, turnerat med Peter Asplund, sjungit som solist med Stockholm Jazz Orchestra, mottagit stipendier från Kungl. Musikaliska Akademien och STIM, gjort sig ett namn bland Stockholms jazzelit och inte minst släppt sin debutskiva. Nu kommer hon till Glenn Miller Café med förstklassiga medmusiker för att framföra en blandning av eget material och örhängen ur den amerikanska sångboken.

Debutalbumet Have a Look Inside släpptes i Mars på Varva Records och har fått ett mycket fint mottagande av lyssnare och press. ”Emmalisa Hallander är ännu en ny svensk jazzsångerska och kompositör som debuterar på nära nog högsta nivå. Ja, vilken förmåga och personlighet hon visar redan på sin skivdebut med minialbumet Have a look inside.” (Bengt Eriksson, Lira #2) Utöver sånginsatserna uppmärksammas även Emmalisas kompositioner; ”Hon är också en bra kompositör med nynnlockande melodier. On Sunday, Leaving or arriving och When I hear the silence klistrade fast i öronen som ”instant evergreens” efter en lyssning eller max två.”

Emmalisa har beskrivits som självklar och lysande på scen. Hon har hyllats för sina texter, kompositioner och förmåga för scat-singing, och betydelsefulla namn på jazzscenen har jämfört henne med den legendariska Anita O’Day. Utöver att spela med sitt eget band är Emmalisa redan flitigt anlitad som solist och har delat scenen med bland andra Peter Asplund, Elise Einarsdotter, Jacob Christoffersen, Leo Lindberg, Fredrik Ljungkvist och Martin Sjöstedt.

Lineup:
Emmalisa Hallander - sång,
Filip Ekestubbe - piano,
Jon Henriksson - kontrabas,
Henrik Jäderberg - trummor