Scen
Clarasalen,
Datum
På scen
21:00
Pris
240 kr

Ebba Åsman

Aalternativ R&B, hiphop och jazz sammanflätat med melankolisk trombon och sångmelodier.

Den Grammisnominerade jazztrombonisten, låtskrivaren och producenten Ebba Åsman har turnerat världen över med såväl jazz- och funkband som pop- och rapartister. Under sin karriär har hon besökt allt från svettiga källarlokaler till de mest välrenommerade konserthusen i Europa, bland annat konserthuset i Berlin, Ronnie Scotts Jazz Club i London och North Sea Jazz Festival i Rotterdam. Förra året släppte hon sitt andra album Be Free, som är en korsbefruktning av jazz och hiphop – men för henne själv är genrebenämningar mer eller mindre ointressanta. Istället handlar det om, som titeln också antyder, att få vara fri i sitt skapande och inte låta sig begränsas av varken sina egna eller andras uppfattningar om vad jazzmusik ska vara.

“Det här albumet tog form när jag kände att jag ville distansera mig från omvärldens distraktioner, förväntningar och krav. När jag vände mig inåt kom jag närmare mina egna idéer, min intuition och vad jag ville förmedla. I en värld där tempot är högt och samhällets boxar snäva kan det vara svårt att känna att man är fri. Att frigöra sig från den känslan är vad jag försökt åstadkomma med Be Free”, säger Ebba själv om albumet.

”Det som griper tag är att musiken befinner sig i en skärningspunkt mellan flera musikaliska världar. Jazz som möter modern soul och hiphop. Atmosfär som möter det jordnära. Åsman har skapat sig en egen välplanerad musikalisk korsning.” skrev magasinet Lira i sin hyllande recension.

Arrangör: Musikaliska Kvarteret

Lineup:
Ebba Åsman - trombon, sång,
Anna-Greta Sigurdardottir - keys, synthar,
Tomas Sjödell - elbas,
Sebastian Ågren - trummor