Passerat

Datum
På scen
19:00
Pris
50kr
Övrigt

Biljett betalas vid entrén

Swing Magnifique

Swing Magnifique spelare Jazz Manouche, även kallad Gypsy Swing, dvs den jazzstil som främst förknippas med gitarrlegenden Django Reinhardt och violinisten Stéphane Grappelli. De använder sig av den traditionella sättningen inom Jazz Manouche: två gitarrer, violin och kontrabas. Virtuosa instrumentalister hör genren till och på den punkten för Swing Magnifique traditionen vidare, men de har även utvecklat stilen genom att ha en sångerska i bandet vilket är ovanligt.

Swing Magnifique som bildades 2007, är utmärkta representanter för Jazz Manouche (eller Gypsy Swing), den europeiska jazzstil som för alltid kommer att vara förknippad med gitarrlegenden Django Reinhardt och violinisten Stéphane Grappelli och deras grupp Hot Club de France (Franska Hotkvintetten) som bildades i Paris 1934. Jazz Manouche kan närmast beskrivas som en kombination av fransk och amerikansk 30-talsjazz och eldig, traditionell romsk musik. Resultatet blir en intensiv, energisk, glad, och ibland vemodig musik som inte lämnar någon oberörd.

Virtuost solospel och ett otroligt sväng är de viktigaste ingredienserna inom Jazz Manouche och Swing Magnifique har båda delarna. Repertoaren är delvis hämtad från Djangos klassiska inspelningar, men med en sångerska i bandet skapar man sin egen unika stil genom att kombinera dessa med jazzstandards, franska schlagers och egna kompositioner, allt framfört i Djangos omisskännliga stil. Bandets instrumentala sättning är klassisk för stilen: två akustiska gitarrer, violin och kontrabas.

Swing Magnifique bildades 2007 och har spelat på många jazzklubbar i Sverige och de har deltagit i den svenska Django Reinhardt-festivalen hela sex gånger.

Arrangör:

Lineup:
Josefin Peters - sång,
Tom Buhre - gitarr,
Gard Nergaard - violin,
Åke Jonsson - gitarr,
Filip Berglund - kontrabas