Datum
På scen
19:00
Pris
220kr
Övrigt

Insläpp 18:40

Runsteen Alien Tongues + Jonathan Johansson & Anna Ahnlund

Med handplockad ensemble och gästning av Anna Ahnlund och Jonathan Johansson kommer verket Alien Tongues, specialskrivet för Stockholm Jazz festival, att uppföras.

Den svenska violinisten och multiinstrumentalisten Josefin Runsteen skriver sprillans ny musik till det nystartade bandet Runsteen Alien Tongues, bestående av musiker både från den klassiska världen såväl som från jazz- och pop-världen. Alien Tongues heter även Runsteens nykomponerade epos, som denna kväll också kommer att gästas av Jonathan Johansson och sångerskan Anna Ahnlund.

Vi har sett henne med alla de namnkunnigaste orkestrarna, från Fire! Orchestra till Kungliga Filharmonikerna, samt med artister som Mariam the Believer, Frank Ocean och Damien Rice för att nämna några, både som musiker men inte sällan som stråkarrangör eller producent. Hon är med i Adrianne Lenkers nya (hemliga) band och rör sig sömlöst mellan genrer och instrument. Josefin Runsteen har släppt två kritikerrosade album i eget namn.

Denna kväll uppförs nyskriven musik under temat ”Alien Tongues” eller ”Främmande Språk” – specialkomponerad för Stockholm Jazzfestival och den handplockade ensemblen. Musiken kommer i grunden vara instrumental med enstaka vokala öppningar, som att hitta en djungelvrål i bildörren när man sitter i en regnig bilkö på E4an.

Man kan höra tongångar sprunget ur Runsteens klassiska rötter, kontrapunktiska romantiska lång-kokta melodier. Vi befinner oss i gränsen, musik med en konstant längtan efter att överskrida vår bekvämlighet, ormen sovandes i våra händer.

Lineup:
Josefin Runsteen - violin, viola, slagverk, synth,
Kristina Winiarski - cello,
Alva Press - violin,
Emil Strandberg - trumpet,
Alex Zethson - piano, klaviatur,
Andreaz Hedén - klaviatur, bas,
Anna Ahnlund - sång, gitarr,
Jonathan Johansson - sång