Datum
På scen
19:00
Pris
220kr
Övrigt

Insläpp 18:40

Runsteen Alien Tongues

Med handplockad ensemble och gästning av Anna Ahnlund och Jonathan Johansson kommer verket Alien Tongues, specialskrivet för Stockholm Jazz festival, att uppföras.

Den svenska violinisten och multiinstrumentalisten Josefin Runsteen skriver sprillans ny musik till det nystartade bandet Runsteen Alien Tongues, bestående av musiker både från den klassiska världen såväl som från jazz- och popvärlden. Denna kväll kommer bandet också att gästas av Jonathan Johansson och Anna Ahnlund.

Vi har sett henne med alla de namnkunnigaste orkestrarna, från Fire! Orchestra till Kungliga Filharmonikerna, samt med artister som Mariam the Believer, Frank Ocean och Damien Rice för att nämna några, både som musiker men inte sällan som stråkarrangör eller producent.

Denna kväll uppförs nyskriven musik under temat ”Alien Tongues” eller ”Främmande Språk” – specialkomponerad för Stockholm Jazz Festival och den handplockade ensemblen. Man kan höra tongångar sprunget ur Runsteens klassiska rötter, kontrapunktiska romantiska långkokta melodier varvad med elektronisk minimalistisk kraut och frijazz. Musiken kommer i grunden vara instrumental med enstaka vokala öppningar, som att hitta en djungelvrål i bildörren när man sitter i en regnig bilkö på E4an. Vi befinner oss i gränsen, musik med en konstant längtan efter att överskrida vår bekvämlighet, ormen sovandes i våra händer.

Lineup:
Josefin Runsteen - komposition, trummor, violin, viola, sång
Kristina Winiarski - cello
Alva Press - violin
Emil Strandberg - trumpet
Alex Zethson - piano, klaviatur
Andreaz Hedén - klaviatur, bas
Anna Ahnlund (gäst) - sång
Jonathan Johansson (gäst) - sång