Ej förköp

Scen
Datum
På scen
20:00 (19:00)
Pris
200 kr
Övrigt

Biljett köps på plats

Nils Janson

Nils Janson är en av landets mest intressanta trumpetare och kompositörer som väl representerar sin samtid och leder ett av landets mest intressanta band. Han är ett välkänt ansikte från grupper som Stockholm Jazz Orchestra, Klas Lindquist Nonet, Stockholm Jazz Underground såväl som bakom folkkära popartister som Danny Saucedo, Måns Zelmelöv m.fl.

Nils Janson är en av landets mest intressanta trumpetare och kompositörer som väl speglar sin samtid. Han är ett välkänt ansikte från grupper som Stockholm Jazz Orchestra, Klas Lindquist Nonet, Stockholm Jazz Underground såväl som bakom folkkära artister som Danny Saucedo, Måns Zelmelöv m.fl.

Nils har släppt tre hyllade skivor i eget namn med sin minst sagt stjärnspäckade kvartett (!) med några av landets mest rutinerade och kreativa musiker. Den senaste ”Longitude” kom 2020 och Lira skrev då:

”…2016 kom den här konstellationens första platta Alloy där jag påstod att de givit ut ett i stort sett perfekt album. Salvador Dali har ju lärt oss det futila i att jaga det perfekta, men man kan komma nära. Det gör Janson och hans kvartett.”

Lineup:
Nils Janson - trumpet
Jonas Östholm - piano
Pär-Ola Landin - bas
Sebastian Ågren - trummor