Datum
På scen
19:00
Pris
250/450/550 kr
Övrigt

Dörrar 18:00
Early Bird, “festivalbiljett” som ger tillträde till samtliga 3 spelningar på Spånga Folkan under Stockholms Jazzfestival 450 kr fram till 2022-06-30. Efter detta datum ordinarie festivalbiljettpris 550 kr. I mån av plats kommer även ”lösa” biljetter släppas till respektive spelning både via hemsidan och ”på dörren”. Mer info på www.spangafolkan.se

Mattebo/Adami quintet plays Bob Brookmeyer

Stockholm Jazz Festival har den stora äran att bjuda in till en kväll i 50-atmosfär. Saxofonisten Sebastian Mattebo och trombonisten Hampus Adami ger oss en konsert med musik i Bob Brookmeyers anda.

Musiken vi bjuds på denna kväll är hämtad främst från Brookmeyers 50-tals repertoar och hans samarbeten med olika saxofonister, såsom Stan Getz och Gerry Mulligan. Hampus ikläder sig rollen som Bob Brookmeyer med sin ventilbasun och tar tillsammans med Sebastian och hans tenorsaxofon med oss på en resa tillbaka till 50-talet. Samtliga musiker är utbildade vid Kungliga Musikhögskolan och är trots sina unga år, redan etablerade på den svenska jazzscenen.

Lineup:
Sebastian Mattebo - saxofon,
Hampus Adami - trombon,
Jonny Ek - piano,
Tomas Sjödell - bas,
Jonas Bäckman - trummor