Ej förköp

Scen
Datum
På scen
20:00 (19:00)
Pris
200kr
Övrigt

Biljett köps på plats

Erik Tengholm Quintet

Trumpetaren Erik Tengholm är utan tvivel ett av de hetaste unga namnen på den svenska jazzscenen just nu. Denna kväll spelar han tillsammans med sin kvintett som innehåller flera andra unga nytända stjärnor på den svenska jazzhimlen.

Erik Tengholm (f. 1996) är en av Sveriges mest framstående jazzmusiker från den nya generationen. Förutom jobb med egna kvintetten är driver han även ett storband tillsammans några av sin generations mest intressanta namn och hörs flitigt som sideman i en lång rad andra band. Han har spelat och turnerat runt om i Sverige samt i USA och runt om i Europa. Tengholms spel kännetecknas av en genuin känsla för olika stilar och han tilldelades 2017 Faschings vänners stipendium.
I november 2021 släppte Tengholms kvintett sin debutskiva, Stories From the Club. Bandet består av några av de mest aktiva och eftertraktade musikerna ur den yngre generationen .

”Man kan höra att varje ton kommer från hjärtat och att musikerna brinner för musiken” – Alex Schicke, jazzreporter.com

”Frisk och luftig musik. Fylld av framåtlutat munterhet och ett uns av fräckhet…En riktigt bra platta totalt sett” – OJ/Jazz

Konserten kommer att bjuda på musik från skivan och nyskrivet material för kommande album!

Lineup:
Erik Tengholm - trumpet och flygelhorn,
Johan Christoffersson - alt- och sopransaxofon,
Mattias Lindberg - piano,
Johan Tengholm - bas,
Jonas Bäckman - trummor