Datum
På scen
19:00 (12:30)
Pris
200/120 kr
Övrigt

Överblivna biljetter säljs i entrén

Anna Lundqvist

Anna Lundqvist gästartist på Södra Latins Jazzfestival

Anna Lundqvist är jazzsångerska, kompositör och producent bosatt i Stockholm. Hon jobbar både i Sverige och i Portugal, som musiker och gästföreläsare på olika universitet och akademier. Sedan starten av karriären har hon varit känd för att jobba med endast originalmusik, gärna instrumental sång och med sitt svenska band – ALQ. Kvintetten har släppt fem album varav det sista, MEWE, blev nominerat till Årets jazz på Manifestgalan 2018. I Sverige har hon också en duo tillsammans med pianisten och producenten Jonas André, som 2020 släppte debutskivan Reunion. De senaste åtta åren har dock fokus legat på hennes andra hemland, Portugal. Där hon är hon bandledare för Anna Lundqvist Lisboa Cinco, ett band baserat i Lissabon innehållande några av Portugals främsta inom jazz och nutida konstmusik. November 2022 var de i Sverige på en längre turné och September 2023, släpper bandet sin debutskiva, Sou Anna (Jag är Anna). Inspelad och producerad i Portugal men ges ut på Svenska Prophone/NAXOS, där Anna gett ut sin musik de senaste åren.
Anna jobbar också deltid som samordnare och konstnärlig ledare för Vänersborg Jazz Academy, talangutveckling för unga jazzmusiker, samt som koordinator på Yardhouse studio i Tullinge.
Annas musik är influerad av alla möjliga musikstilar men har sin grund i traditionell jazz, både Amerikansk och Europeisk. Samspel och hög energi är alltid det viktigaste för henne, både när det gäller val av musiker, i sina kompositioner och hennes sångstil.
Konserten är en del av Södra Latins Jazzfestival med 25 konserter från 3 scener och många prominenta gästartister (se vidare: Södra Latins Jazzfestival). Biljetten gäller för hela dagen (13-19:30).

Lineup:
Anna Lundqvist - vokal,
Vide Rosén Wicklund - vokal,
Ragna Hamma Levin - vokal,
Sixten Klinth - vokal,
Jonathan Forshage - piano,
Nikola Hrnjez - piano,
Vincent Nygren Gistedt - gitarr,
Elsa Wikström - bas,
Marlon Clinton - trummor