Datum
På scen
19:00 (18:30)
Pris
350 kr

Anna Gréta Solo

Upplev Anna Grétas fängslande musik på historiska Hallwylska Museet i Stockholm. I denna eleganta miljö, mitt i stadens hjärta, kommer den prisbelönta Anna Gréta, med sin unika röst och poetiska låtskrivande, att förtrolla publiken i en solo-konsert. Det vackert bevarade 1800-talspalatset, en gång hem åt den inflytelserika Hallwyl-familjen, skapar en tidlös och charmerande atmosfär. Njut av en minnesvärd kväll där musik och historia förenas i en magisk upplevelse.

Isländska Anna Gréta är en av dom mest intressanta unga musikerna i Skandinavien idag, och hon har gjort stort intryck med sitt senaste album Nightjar in the Northern Sky. Albumet har fått lysande recensioner för sina fängslande melodier och förtrollande sång och tog hem Icelandic Music Awards i två kategorier. Som kontrakterad artist hos det prestigefyllda skivbolaget ACT Music fortsätter Anna Gréta att utmana gränser och fängsla lyssnare med sin unika musikaliska stil och enastående talang. Anna Gréta har mottagit många priser både i Sverige och Island. Född och uppvuxen nära huvudstaden Reykjavík är Sverige hennes nya hemland, där hon är en flerfaldigt prisbelönt stjärna på uppgång. Hon mottog Monica Zetterlund-stipendiet där 2019 och spelade vid Nobelpris-ceremonin 2020.

– Anna Gréta är en av de nya stora talangerna inom skandinavisk jazz. Med sitt personliga sätt att beröra och högst individuella sätt att skapa musik, tillhör Anna Gréta definitivt framtiden. En mycket värdig mottagare av Ystad Jazz Piano Award 2022, säger Jan Lundgren, Ystad Sweden Jazz Festivalskonstnärlige ledare.

Lineup:
Anna Gréta - piano, keyboard och sång