Vernissage & boksläpp: Musiken tystnade aldrig på Glenn

Konstnären Jenny Svenberg Bunnel ställer ut ett 80-tal live-jazz-teckningar gjorda på Glenn Miller Café under pandemin.

När pandemin tvingade alla scener att stänga i mars 2020 fanns det en jazzklubb som höll öppet ändå.
Med åtta personer i publiken fortsatte Glenn Miller Café envist att ha livemusik fem kvällar i veckan. För landets jazzmusiker var det i princip den enda scen de fortfarande kunde möta en fysisk publik – i samma rum.
Konstnären och jazztecknaren Jenny Svenberg Bunnel besökte jazzklubben regelbundet under ett och ett halvt år med publiktak och corona-restriktioner.
Under Stockholm Jazzfestival visas ett 80-tal av de teckningar hon ritade live under konserterna på Glenn Miller Café. Det är teckningar av totalt 40-50 musiker.
Samtidigt släpps boken “Musiken tystnade aldrig på Glenn” (Sjösala förlag), som innehåller teckningar samt citat från musiker.
– På Glenn pågick livet (nästan) som vanligt. Jag gick dit så ofta jag kunde för att andas i denna kulturfattiga tid. Ibland var vi två i publiken, men musikerna gav allt ändå. Det var inte längre mängden publik som räknades utan att vi faktiskt delade något viktigt i samma rum, säger Jenny Svenberg Bunnel.
– Att ha haft Jenny sittandes och teckna så ofta på Glenn Miller Café har gjort att ytterligare en konstform etablerat sig i lokalen. Så att under några veckor få ha resultatet av detta arbete på våra väggar är helt rätt, och väldigt roligt säger Kerstin Baldwin Sterner, ägare.
Boken “Musiken tystnade aldrig på Glenn” kommer endast att tryckas i 100 numrerade och signerade exemplar.
Utställningen pågår till den 14 november.

Lineup:
Jenny Svenberg Bunnel - pennor, penslar