Datum
På scen
20:00
Pris
350/300/200 kr + service
Övrigt

Dörrar 18:00. Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap.

Tom Skinner and the Voices of Bishara

London-baserade trummisen Tom Skinner var med och grundade Sons of Kemet och The Smile – nu kommer han till jazzfestivalen med egna projektet Voices of Bishara!

Den Londonbaserade trumslagaren, kompositören och producenten Tom Skinner har varit en lika vital som central musiker i Londons spirande musikscen under de senaste 20 åren.
Den svenska och globala jazzpubliken känner honom som en av originalmedlemmarna i det prisbelönta bandet Sons Of Kemet tillsammans med bandledaren och samarbetspartnern Shabaka Hutchings.
Tom Skinner är också en av tre i det engelska rockbandet The Smile med Thom Yorke och Jonny Greenwood. Deras debutalbum ”A Light For Attracting Attention” som släpptes 2022 har höjts till skyarna och bandet har turnerat flitigt i Storbritannien, Europa och USA.
2022 släppte Tom det första albumet i eget namn, ”Voices of Bishara”. En platta med ett hypnotiskt sound byggt på slagverk, sax, bas, cello och flöjt. Musik full av rörelse i kombination med ett exceptionellt harmoniskt djup och en rik, fyllig textur.
När Tom Skinner nu äntligen, med dubbla tenorsaxar, cello, bas och trummor, tar sitt uppfinningsrika och originella Voices of Bishara till Fasching och Stockholm Jazz Festival, är det enda ni kan räkna med att ni inte kommer att få en tråkig stund. Fritt och bundet i en sammanhållen smidig framåtrörelse.

Arrangör: Stockholm Jazz Festival

Lineup:
Tom Skinner - trummor & slagverk,
Tom Herbert - bas,
Francesca Ter-Berg - cello,
Chelsea Carmichael - tenorsaxofon,
Robert Stillman - tenorsaxofon