Datum
På scen
20:00
Pris
270/320

Theo Croker / Koma Saxo feat. Sofia Jernberg

Dubbelkonsert med urban beatjazz!

Theo Croker är en lysande bandledare, kompositör och arrangör – samt en mycket säker solist. Hans farfar Doc Cheatham har tjänat som influens och skulle idag vara mycket stolt över sitt barnbarn. Croker var bara elva när han började spela trumpet och hans spel har förfinats i studier vid Oberlin College och under den tid då han var resident vid House of Blues i Kina. På skiva har han aldrig övertygat lika mycket som nu. Detsamma gäller för hans närvaro på scen. Wall Street Journal hyllade en Croker-livespelning i New York i maj med orden: ”den underbara, direkta kommunikationen som finns mellan bandmedlemmarna skulle kunna hänföra vem som helst som är öppen för nya musikupplevelser”. Senaste plattan Star People Nation kom 2019 och har hyllats av recensenterna.

Välkomna till en kväll med urban beatjazz som rör sig gränslöst och begåvat mellan samtid och tidig afro-amerikansk tradition.

Koma Saxo
Koma Saxo är en nystartad superkvintett som leds av den Berlinbaserade svenska basisten Petter Eldh. Det enormt hypade debutalbumet, släppt på ambitiösa finska bolaget We Jazz, motsvarade absolut förväntningarna och låter hundra procent nutid, något av det absolut mest spännande inom nordisk jazz just nu! Nu kommer de till Stockholm Jazz Festival tillsammans med röstkonstnären Sofia Jernberg.

Lineup:
Theo Croker - trumpet, sång, laptop, effekter 
Mike King - keyboard
Eric Wheeler - bas
Shekwaga Ode - trummor


Petter Eldh - bas
Christian Lillinger - trummor
Otis Sandsjö - saxofon
Jonas Kullhammar- saxofon
Mikko Innanen - saxofon
Sofia Jernberg - röst