Terese Lien Evenstad Quartet

Modern jazz. Intensiva rytmer och harmonier till lyriska melodier.

Violinisten Terese Lien Evenstads kvartett består av prisbelönta musiker från Sverige, Norge och Estland. Vi talar modern jazz som sträcker sig från mycket intensiva rytmer och harmonier till fridfulla och lyriska melodier; ett nutida nordiskt uttryck som berör och väcker eftertanke.

Bandets framträdanden, det vackra samspelet mellan musikerna har rört till tårar och fått publiken att jubla i glädje. Repertoaren är melodisk, men stryker stundtals mothårs. Inspirationen är sprungen ur livet, naturen, jazz, nordisk folkmusik, avant-garde och neo-soul.

”Det var verkligen en kvartett som spelade tillsammans. Alla var lika viktiga och fick utrymme att visa vilka utsökta och lyhörda musiker de är. Härligt med musik som inte enbart stryker medhårs utan verkligen kräver en aktivt lyssnande publik. Så för att blicka tillbaka till början av texten så infriades det som var utlovat och stundtals lite till. Tradition, nutida uttryck och ös. Yes, och lite lagom fragment av Asmussen, Grappelli och lite Ponty. Det är bara att beklaga att inte fler var på plats för att få ta del av denna utmärkta början på höstens jazzsäsong i Karlshamn.”

Blekinge Läns Tidning från konsert på Munthe Jazzklubb 26/6 2020.

”Talar till allas våra hjärtan och hjärnor.” Jakobsson, Orkesterjournalen, 2020.

”Imponerande starka kompositioner med lyrisk melodik som ger avstamp för fina soloinsatser.”
Dan Backman, SvD, 2020.

Evenstads fiolinspill er strålende, det swinger slik jazzfiolin i denne sjangeren skal gjøre, og hele bandet får det virkelig til å låte.” – Jan Granlie, Salt Peanuts, 2020.

Det swinger på et herlig og varmt vis av felespillet til sjefen og når hun så har omgitt seg med et ypperlig lag” – Tor Hammerø, Nettavisen, 2020.

Lineup:
Terese Lien Evenstad - violin
Britta Virves - piano
Arvid Jullander - bas
Peter Danemo - trummor
Gäst: Alexander Ivarsson - klarinett