Scen
Lilla Studion,
Datum
På scen
17:30
Pris
150 kr

Svante Söderqvist Trio

Rytmisk och melodisk jazz med inspiration från både folkmusik och klassisk musik med Svante Söderqvist Trio.

Svante Söderqvist Trios debutskiva Arrival släpptes våren 2020 och blev bland annat utnämnd till en av årets bästa jazzskivor i två av Sveriges största musiktidskrifter.

Genom sofistikerat stråkspel på både kontrabas och cello och även sångliga inslag, skapas ett varierat uttryck vilket gör att det välkända trioformatet upplevs både överraskande och nyskapande.

”Egentligen har recensionsutrymmet redan tagit slut, annars hade jag kunnat skriva en essä om Svante Söderqvists första album i eget namn” (Tidningen LIRA)

Med i gruppen är också två av Sveriges främsta jazzinstrumentalister, pianisten Adam Forkelid och trummisen Calle Rasmusson som med sina starka musikaliska röster formar musiken i hög grad.

I december 2023 släpptes gruppens andra studioalbum The Rocket (Caprice) och har blivit hyllat av recensenter och publik sedan dess. Skivan tillägnas kampen för fred och demokrati i Europa och som gästsolister hörs Estniska Tuulikki Bartosik (acc) och Klas Lindquist (cl).

”Tidlös, lyhörd och insiktsfull kammarjazz där nya färgskalor och nyanser träder fram efter varje lyssning.” (JAZZ/Orkesterjournalen 2024)

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern

Lineup:
Svante Söderqvist – kontrabas, cello,
Adam Forkelid – piano,
Calle Rasmusson – trummor, slagverk