Susana Santos Silva & Marcus Doverud + Britta Virves & Joakim Milder

Två nybildade duos där improvisation och lyhördhet tillsammans med komposition och spontanitet är gemensamt. En konsert i två set där publiken får uppleva både musik och kroppar i rörelse.
Susana Santos Silva & Marcus Doverud duo ”Listening instrument” är mötet mellan lyssnande/rörliga kroppar och musikinstrument. Den stockholmsbaserade, portugisiska trumpetaren Susana Santos Silva, som i Downbeat beskrivits som ”en av de mest spännande improvisatörerna av idag”, hörs ofta med bland annat Anthony Braxton, Kaja Draksler och Fred Firth. Marcus Doverud är dansare, koreograf och musiker som ofta förekommer i performancesammanhang, både i Sverige och internationellt. Kroppsliga, rumsliga och ljudliga yttranden och olika förhållningssätt till dessa undersöks i Doveruds arbete. ”Listening instrument” är deras första samarbete där de båda uttrycker sig både ljudligt och med rörelser.

Britta Virves & Joakim Milder duo Sedan den estlandsbördiga Britta Virves bosatte sig i Stockholm har hon etablerat sig som en flitigt anlitad pianist i massor av olika sammanhang och är nu debutalbum-aktuell med sin trio. Hon har de senaste åren spelat med bland annat Håkan Broström, Hannes Bennich, Isabella Lundgren och Norrbotten Big Band. Här möter hon den senaste Gyllene Skivan-vinnaren Joakim Milder, vars personliga saxofonspel under decennier rört om på den såväl svenska som internationella jazzscenen. Ett öppet resonemang mellan två relativt vuxna individer som uppskattar rejäl takhöjd, empatisk lyhördhet och oförutsägbara utmaningar.”

Lineup:
Susana Santos Silva - trumpet & rörelse,
Marcus Doverud - saxofon & rörelse,
Joakim Milder - saxofoner,
Britta Virves - piano