Stina Ágústsdóttir Quartet

styrkebesked."
- Mats Hallberg OJ/Jazz"> "Fängslande musik i dualismens tecken: antingen blottad skörhet eller ett stolt
styrkebesked."
- Mats Hallberg OJ/Jazz

Stina Agustsdottir räknas som en av Islands bästa jazzartister och idag är hon lika etablerad i Sverige. Hon har nominerats till isländsk grammis för sina tre senaste skivor och hennes senaste album Drown to Die a Little hamnade på flera “årets jazz”-listor runt om i Norden.
Jazz a Islensku har blivit en klassiker på Island och används idag i musikundervisning och spelas ofta på radion. Stina bor i Sverige sedan 2011 och har här spelat med namn som Max Schultz, Erik Söderlind, Henrik Linder, Morgan Ågren, Anna Greta Sigurdardottir och Calle Bagge.
Stina har även verkat i Montreal under några år, och där såväl som i Sverige och Island har hon gjort sig känd för sina fantastiska scenframträdanden.
Musiken på Stina Agustsdottirs senaste album Drown to Die a Little (2022) föddes under resan från mörker till ljus. Skivan handlar om hur man har många sidor som människa, både fina och fula och att det är ok att vara mångsidig och ibland falla ner och att behöva hjälp för att ta sig upp igen. Soul-funkiga singeln Body hämtad från albumet, låg länge på radiospellistorna i Danmark, Norge och Island.

Lineup:
Stina Ágústdóttir - vokal,
Andreas Hourdakis - gitarr,
Henrik Linder - bas,
Morgan Ågren - trummor