Datum
På scen
20:00 (19:00)
Pris
180 ordinarie / 120 Stallet-medlem, studerande, pensionär

Spöket i köket

Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny folkmusikalisk urkraft på den skandinaviska musikscenen. Ett svenskt/danskt/belgiskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential! Hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar. Lika väl hångelballader som umpa-bumpa.

Mycket har sagts om Spöket; gangstafolk, lounge/rave, barnmusik för vuxna, ett kärleksbarn mellan besinningslöst rave och raj-raj på logen, mm.
Bandet har gjort otaliga konserter omkring i Sverige och Danmark, på såväl de största folkmusikfestivaler som Tønder festival, Korröfestivalen och Godtfolk festival, som pubar, nattklubb, kafé och även kyrkor. Nominerade till årets nykomling på Folk- och Världsmusikgalan -17, och släppte debutalbumet ”Den nya spisen” samma år.

I April -19 släpptes Spökets andra album, Château du garage, en liten kakafoni av hembränd folkmusik i storbandsformat lever upp till alla dessa förväntningar. Det är lika vårdslöst skrikigt som bländande skickligt, lika våldsamt som medhårs. De tio musikerna spelar på tjugo instrument och sjunger på fyra språk, hälen solitt nedstampad i traditionell musik och tårna spretandes ut i manouche-jazz á la Zaz, fusion á la Snarky Puppy, heavy metal á la Hoven Droven och Hedningarna, och en stor dos avant-garde pop á a Frank Zappa.

Musiken är ur nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner och från egna låtar i traditionell stil. Allt arrat för Spökets sättning, vilket bäst beskrivs som ovanligt hipp bordunorkester med funkblåssektion.
Ett lounge/rave-folkband, det enda i sitt slag!

Lineup:
Mads Kjøller-Henningsen - flöjter, vevlira, sång
Nisse Blomster - gitarr, banjo, mandolin, stomp, sång
Linnea Aall Campbell - fjol
Bengan Bengtsson - bas
Lies Hendrix - durspel
Emma Engström - piano
Albin Lagg - trumpet
Ella Wennerberg - trombon
Erik Larsson - tenorsax, klarinett
Henrik Büller - barytonsax, altsax