Siri Karlsson + Lars Skoglund

Siri Karlsson tar dig genom igenvuxna skogar och över dimhöljda berg för att upptäcka nya ljudlandskap. Jazzfestivalen till ära har de bjudit in Lars Skoglund på trummor.

På sitt senast album Horror Vacui fortsätter Siri Karlsson sitt orädda utforskande av gränsland där folk möter jazz, psykedelia som möter elektronisk och experimentellt, alltjämt med nyckelharpa och saxofon i centrum. Den kritikerrosade duon Siri Karlsson, bestående av Maria Arnqvist och Cecilia Österholm, har med sina fem album etablerat en egen röst och klangvärld på den svenska musikscenen. Recensioner och prismotiveringar vittnar om vågade fusioner. De har liknats med allt från Jan Johansson, Archie Shepp, Hjort Anders till Nick Cave, Älgarnas Trädgård, the Doors och filmmusikkompositörer som Hildur Gudnadottir. Siri Karlsson släpper en ny EP senare i år med titeln 100 DB. De är även aktuella med Trespassing, ett samarbete med komponist Mikael Karlsson som blir album och turné 2022.

”Genom sin ytterst egensinniga fusion av folk och psykadelika skapar de musik som låter ömsom överraskande flippad, ömsom suggestivt spännande. De är två orädda musikskapare som öppnar dörrar vi inte ens visste att de fanns!”

SKAP:s Avantgardepris 2019

Lineup:
Maria Arnqvist – saxofon, syntar, röst
Cecilia Österholm – nyckelharpa, syntar, röst
Lars Skoglund - trummor