Simon Zion & Friends

Denna lördagskväll intar sångaren och gitarristen Simon Zion livescenen på Kung Carls Jazzklubb för att framföra egenskriven musik med sin kvartett med influenser från grunge till jazz/fusion och 70-tal.

Simon Zion är gitarrist, sångare, låtskrivare och producent från södra Finland som vuxit upp i Umeå. Han tog Sverige med storm år 2015 då han tog en tredje plats i Idol, TV4. Och tog sedan ett steg ut ur den kommersiella fåran för att kunna skapa sitt egna sound. Simon har ett unikt och organiskt förhållande till musik och levererar högklassiga live-spelningar, solo med gitarr och loop-pedal likväl som i trio, med fullband och jazz-storband.
Han är aktuell med sin nya singel ”#222” som är första singeln från hans kommande album år 2023.
Simon beskriver sig själv som musiknörden nr: 1 med sång och gitarr som ett integrerat huvudinstrument. Han musicerar genreöverskridande och lägger stor tyngd på improvisation.
Musiken har fört Simon runt världen från Melbourne, Australien till Los Angeles. Han samarbetar med artister inom flera olika genrer från jazz till pop/rock turnéer med Cornelia Jacobs & Carola Häggkvist.

Lineup:
Simon Zion - vokal, gitarr,
Hannes Sigfridsson - trummor,
Rasmus Diamant - bas,
Manne Skafvenstedt - Piano/keys