SHRINE

SHRINE är ett internationellt samarbete med musiker från Island, Danmark och Sverige. Gruppen har utnämts som en av de mest spännande
akterna på den skandinaviska jazzscenen!

SHRINE’s debutalbum ”For The Ones We’ll Forget” (2021) är en hyllning till de människor som format dig, men som under livets gång försvinner ur ditt liv. Från dina första vänner i skolan, till partners och familj. Låtarna skildrar olika sinnesstämningar och uttryck med en modern ljudbild. Ett nytt och spännande bidrag till den nordiska jazzscenen. Inspirationen kommer från Keith Jarretts European Quartet och den moderna amerikanska jazzen.

Den unga ensemblens sound präglas av starka melodier och en lekfull rytmisk miljö. Resultatet är en komplexitet som vilar stabilt i ett vackert ljudlandskap. Hannes Bennichs karaktäristiska saxofonspel tillsammans med Anna Grétas smakfulla och vackra pianospel skapar en unik atomsfär. Bakom dem finner vi Arvid Jullanders basspel och Emil Normans trumspel, som gör att musiken lyfter till en ny nivå. Albumet ”For The Ones We’ll Forget” spelades in och mixades av Jacob Schjødt Worm i FinlandStudio (Århus, Danmark)

Lineup:
Anna Gréta Sigurðardóttir (IS) - Piano
Hannes Bennich (SE) - Alto Sax
Arvid Jullander (SE) - Bass
Emil Norman (DK) - Drums