Shai Maestro Trio

En av vår tids mest älskade jazzpianotrior är tillbaka med nytt material.

För fem år sedan fick Shai Maestro Trio äran att avsluta hela Stockholm Jazz Festival. Deras bejublade spelning markerade inte bara slutet på en festival, utan också releasen för bandets andra album. Sedan dess har de besökt Fasching två gånger och blivit något av Sverigefavoriter. När de nu återvänder till Stockholm Jazz Festival är det med nytt material i bagaget – och med en delvis annorlunda line-up. Det nya materialet ges för övrigt snart ut på prestigeetiketten ECM. Räkna med låtar från den kommande releasen, som sägs vara det mest ambitiösa de hittills släppt, varvat med gamla favoriter från trions tidigare album.

I vanlig ordning är det pianogeniet Shai Maestro som står i centrum. Med sig har han trumslagaren Ofri Nehemya som också hörs på kommande albumet och basisten Barak Mori (som annars brukar spela med trumpetaren Avishai Cohen). Shai Maestro Trio har har tagit lyssnare och kritiker runt om i världen med storm sedan första gången de spelade – hemma i Brooklyn 2010. Deras album har fått fina recensioner och live är de alltid något alldeles extra.

För de som inte sett Shai Maestro tidigare finns nu chansen att uppleva en pianist i världsklass. Shai Maestros pianospel påminner en del om både Esbjörn Svenssons och Keith Jarretts – men det låter unikt. Maestro spelar elegant, intensivt och luftigt och han backas upp av musiker i toppklass.

Lineup:
Shai Maestro - piano
Barak Mori - bas
Ofri Nehemya - trummor