Schönning / Lindquist / Söderqvist

Oskar Schönning släpper tredje delen i projektet Music for Others. Denna gång i möte med musikerna och kompositörerna Klas Lindquist och Svante Söderqvist.

Klas Lindquist är en av Sveriges mest anlitade jazzsolister, som samarbetat med en lång rad svenska och internationella storheter. Som kompositör har han skrivit både för mindre och större grupper. Ett exempel är egna nonetten som levererat både en och annan rökare i en Oliver Nelsonsk konstbluestradition.

Strax bakom Klas och andra celebriteter befinner sig ofta basisten Svante Söderqvist. På senare tid har han börjat snickra på ett soloprojekt, med egna låtar och en mer framträdande solistisk roll. Barndomens cello plockas allt oftare fram ur instrumentförrådet. Kombinerat med ett målmedvetet klassiskt övande på basen gör detta att en ny, djupare stråkröst har tagit form.

Kvällens värd, gitarristen och basisten Oskar Schönning, har varit en del av den svenska jazz- och improscenen sedan 2002, då han var med och startade jazzklubben Nardis i Östersund. Sedan dess har han släppt ett tiotal skivor och EP:s i eget namn, varav de senaste – Music for Others – är inspelade i Vällingby. Under denna konsert kommer en ovanligt stor del av Schönnings enmansorkester – den så kallade Ensamheten – att plockas fram.

Lineup:
Klas Lindquist – träblås
Oskar Schönning – gitarr, fotbas, slagverk
Svante Söderqvist – kontrabas, cello