Sarah McKenzie

En klart lysande stjärna på jazzhimlen gästar Stockholm med jazzstandards och nyskrivet material.

Stilsäkra tolkningar av jazzstandards och egna kompositioner som flirtar med jazzens historia och bossanovan har gjort australiensiska pianisten och sångerskan Sarah McKenzie till ett stort internationellt namn.

Det stora genombrottet kom med albumet Paris in the Rain 2017. Den släpptes av anrika Impulse! och föregicks av en längre vistelse i den franska huvudstaden. Ett av de starkaste spåren var titellåten – som Sarah McKenzie skrivit själv. Den smälte fint in vid sidan av superklassiker som bland annat Tea For Two. Orkester Journalens recensent Dan Backman tyckte att den direkt kunde få ”en plats i den ständigt uppdaterade stora amerikanska sångboken”.

Det är så hon fortfarande arbetar. Senaste albumet, Secrets of My Heart, är inspelad i en annan välrenommerad jazzstad, New York. Även på den är det jazzstandards sida vid sida med egna kompostioner – som den unga pianisten och sångerskan skrivit själv. Hon framför allt med ett säkert driv och en stor kärlek till jazzens historia – och eftersom skivan är inspelad i New York avslutar hon den såklart med ”The Gershwin Medley”.

Lineup:
Sarah McKenzie - Sång, Piano
Geoff Gascoyne - Bas
Jo Caleb - Gitarr
Sebastiaan de Krom - Trummor