Santos Silva/Högberg + Loxbo/Vestergaard + Lisa Ullén

Dubbla duokonserter och en solokonsert på Fylkingen med Susana Santos Silva/Anna Högberg duo, Finn Loxbo/Anders Vestergaard duo och Lisa Ullén.

Susana Santos Silva och Anna Högberg har etablerat sig som två av de mest intressanta musikerna på den svenska och europeiska Impro- och frijazzscenen, var och en med sina distinkta och säregna uttryck. De har spelat tillsammans i band som Fire! Orchestra och Mats Gustafssons Nu Ensemble, och nu får ni alltså chansen att höra dem som duo.

Loxbo/Vestergaard är en svenskdansk duo som blandar akustiska klanger från gitarr och virveltrumma med rundgångselektronik. De har turnerat som duo och utarbetat en grund för sin fritt improviserade musik som är karg, skör och kompromisslös. På Fylkingen denna kväll uruppförs ett stycke de skrivit tillsammans under sommaren där improvisation och komposition flätas samman och för musiken vidare. Anders Vestergaard är mycket aktiv på den danska alternativa musikscenen, bl a med sitt band Yes Deer och sitt soloprojekt, men även som musiker i t ex Jacob Anderskov Kinetics. Finn Loxbo spelar akustisk gitarr solo och i flera olika konstellationer men även elgitarr i band som Strändernas Svall, Doglife och Fire! Orchestra

Lisa Ullén (pianosolo) tillhör Sveriges mest inflytelserika pianister i genren samtidsmusik, frijazz- och improvisationsmusik.  Under decennier har hon skapat musik i otaliga konstellationer och tillsammans med dansare, koreografer och kompositörer. Med över dussintalet skivutgivelser fortsätter hon att utveckla och utmana genren och den europeiska frijazz- och improvisationsmusikmiljön. För tillfället kan man höra Lisa i konstellationer som ”Festen”, Lisa Ullén Quartet, även tillsammans med kontrabasisten Nina De Heney och cellisten Okkyung Lee, samt med många framstående improvisatörer runt om i Europa.

Lineup:
Susana Santos Silva - trumpet
Anna Högberg - saxofoner

Finn Loxbo - gitarr
Anders Vestergaard - slagverk/feedback-elektronik

Lisa Ullén - flygel