Datum
På scen
19:00 (18:00)
Pris
280kr ordinarie/ 240kr medlem Stallet/Re:Orient vän/studerande/pensionär (inkl. 20kr bokningsavgift)

Sada Trio

Tre virtuosa musiker med rötter i tre olika delar av Mellanöstern.

Ahmad Al Khatib, Pedram Shahlai och Feras Sharestan är virtuosa musiker med rötter i tre olika delar av Mellanöstern, som alla nu bor i Sverige. De har alla spelat med i många andra internationella konstellationer. Tillsammans i Sada Trio håller de tre musikerna den traditionella orientaliska musiktraditionen vid liv med autentiska orientaliska instrument och mestadels nya, egna kompositioner.

Ahmad Al Khatib är ursprungligen palestinier uppväxt och utbildad i Jordanien och senare i musikvetenskap och metodik i Sverige. Han har, förutom jobb som lärare på Högskolan för scen och musik i ämnena modal musikteori, komposition och ensemble också undervisat i instrument som cello och den arabiska lutan oud. Ahmads första soloskiva gavs ut för 15 år sedan med titeln Sada, det arabiska ordet för röst, som också har fått namnge den nybildade trion.

Multiinstrumentalisten, kompositören och den musikaliska berättaren Pedram Shahlai började sin musikaliska karriär började i Saqez, i de kurdiska delarna av Iran. Han upptäckte musik i en tidig ålder och har sedan barndomen önskat överskrida gränser mellan musiktraditioner. Hans spel och kompositioner är verktyg för att minska avståndet mellan människor. Pedrams musikaliska röst är minst sagt gränsöverskridande med influenser från både klassisk musik, jazz, tango och romsk musik men med en kärna i kurdisk musiktradition.

Feras Sharestan är ursprungligen från Syrien och är specialiserad på den orientaliska cittran eller knäharpan qanun som har ett sjuttiotal strängar, vilket i sig kräver en enorm skicklighet. Under sina musikstudier i Damaskus började han redan då framträda med stora internationella musiker.

I samarbete med Re:Orient.

Lineup:
Ahmad Al Khatib - oud
Pedram Shahlai - fiol
Feras Sharestan - qanun