P2 Jazzkatten

Live med bland andra Amanda Ginsburg och Blacknuss: Bo Sundström leder P2 Jazzkatten 2018.

Årets P2 Jazzkatten-gala leds av Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester. P2 Jazzkatten direktsänds i P2 inför publik på Fasching i Stockholm den 16 oktober kl. 19.00. Bo Sundström delade ut pris på förra årets P2 Jazzkatten och nu leder han galan för första gången.

– Det känns kul och hedrande att vara ciceron för kvällen. Nu får jag lära mig något nytt. Men det är ju pristagarna som spelar huvudrollen, inte jag som programledare, säger Bo Sundström.

På P2 Jazzkatten 2018 premiärspelar saxofonisten Malin Wättring ett beställningsverk som hon specialskrivit för P2, i och med att hon utsågs till Årets kompositör på P2 Jazzkatten i fjol. På galan uppträder även Amanda Ginsburg, Hurrakel! och Joel Lyssarides. Legendariska Blacknuss avrundar kvällen och fler artister avslöjas inom kort. De nominerade artisterna avslöjas den 18 september. Samma dag kan lyssnarna börja rösta på sina favoriter på P2 Jazzkattens hemsida.

Om P2 Jazzkatten
P2 Jazzkatten är Sveriges Radios årliga hyllning till svensk jazz. Priser delas ut i kategorierna Årets musiker, Årets nykomling, Årets kompositör, Årets grupp och Guldkatten – ett specialpris till en jazzig svensk artist, musiker eller kompositör som under en längre tid fyllt publikens hjärtan med musikaliska upplevelser. Fram till den 26 augusti kan publiken lämna förslag på vilka som ska nomineras i dessa fem kategorier på P2 Jazzkattens hemsida.

De nominerade till P2 Jazzkatten-priserna avslöjas 18 september och då öppnar även röstningen. Vinnarna röstas fram av både lyssnarna och Sveriges Radios jury och avslöjas på galan den 16 oktober. Då delas även Juryns specialpris ut till någon som gjort betydande insatser för svenskt jazzliv, ett pris som delas ut för tredje året i rad. P2 Jazzkatten har delats ut sedan 1993.

P2 Jazzkatten direktsänds i P2 inför publik på Fasching i Stockholm den 16 oktober kl. 19.00–22.00. Insläpp på Fasching från 18.00, fri entré.

Mer info finns på sverigesradio.se/p2jazzkatten

P2 Jazzkatten är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Fasching och Stockholm Jazz Festival.

Lineup:
JOEL LYSSARIDES TRIO
Joel Lyssarides - piano 
Niklas Fernqvist - bas
Rasmus Blixt - trummor
MALIN WÄTTRING
Evelina Gustafsson - gitarr & röst
Emma Wättring - bas
Kajsa Poidnak - trummor 
Malin Wättring - saxofon & röst
 
HURRAKEL!
John Holmström - piano
Nils Berg - saxofon
Matthias Ståhl - vibrafon
Vilhelm Bromander - bas
Anna Lund - trummor
 
AMANDA GINSBURG
Amanda Ginsburg - sång
Fredrik Ekestubbe - piano

Ludvig Eriksson - bas
Ludvig Gustavsson - trummor
 
BLACKNUSS