Scen
Nalen Klubb,
Datum
På scen
20:00 (dörrar 19:00)
Pris
240 kr + serviceavgift

Oz Noy Trio

”Det är jazz. Det låter bara inte som det”. Orden är fusiongitarristen Oz Noys och det är ett svar på hur han själv skulle definiera sin musikaliska mix av jazz, funk, rock, blues och R&B.

Israelfödde Oz Noy är sedan ankomsten i New York 1996 en av den amerikanska storstadens centralgestalter inom fusionjazz och närliggande genrer. Han har spelat och turnerat med ”alla”. Bara för att ta några exempel: Richard Bona, Nile Rodgers, Dave Weckl, Mike Manieri, Bill Evans och The Gil Evans Orchestra.

Han spelar bluesigt, blyhårt och luftigt experimentellt på samma gång som det är tekniskt raffinerat. Med sig på scen har han två herrar som inte heller skäms för sig. Trumvirtuosen Dennis Chambers har backat upp John McLaughlin, Mike Stern och många andra. Basfenomenet Jimmy Haslip var en av grundarna till Yellowjackets.

På senaste albumet Booga Looga Loo blandar Oz Noy boogaloo med jazz och sköna R&B-grooves med sin oförutsägbara harmoniska känslighet, vassa frasering med grym blueskänsla. Här ryms fyra Oz Noy-kompositioner sida vid sida med pulserande tolkningar av klassiker av Theolonious Monk, The Beatles, The Beach Boyx och Ray Charles.

Lineup:
Oz Noy – gitarr
Dennis Chambers – trummor
Jimmy Haslip – bas