Oddjob

Deras musik är alltid Oddjobsk: spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad, med ett kokande sväng och ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Under två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Oddjob tar ständigt nya grepp om jazzen och är aldrig rädda att utforska nya uttryck, med inspiration till sin musik i allt från dalkullekulningar till Clint Eastwood-filmmusik. För att inte nämna det rosade barnprojektet Jazzoo som bland annat belönats med det prestigefyllda Grand Prix Du Disque i Frankrike.
Att allt Oddjob tar sig för blir guld bevisas inte minst med de tre Grammisar och Manifestpriset som de kammat hem för sina skivor. Musiken står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk: spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad, med ett kokande sväng och ett telepatiskt samspel utöver det vanliga. Efter att ha släppt tre temaskivor, senast en Weather Report-hyllning, återvänder nu Oddjob med albumet KONG – med helt och hållet egenkomponerad musik, för första gången på över 10 år.

Lineup:
Per ”Ruskträsk” Johansson - altsaxofon, flöjt och basklarinett
Goran Kajfes - Trumpet
Daniel Karlsson - Piano och orgel
Peter Forss - Kontrabas och elbas
Lars Skoglund - Trummor
John Eriksson - Slagverk
Helene Berg - Visuals