Nordic Highway: Långbacka / Bådagård, Jörgen Sandvik & Pekko Käppi

Nordiskt & nyskapande!

Långbacka/Bådagård
Poetiska texter med tydligt budskap, tongångar som andas Nordic Noir och två röster i fokus. I över ett år har sångerskorna och multimusikerna Maja Långbacka och Matilda Bådagård suttit i studion och skapat tillsammans. Burit och peppat varandra, mejslat ut sin musikaliska vision. Två kvinnor som i systerskap och do it yourself-anda står på barrikaderna för en ny era. Egna kompositioner, egna produktioner. Soundet är unikt: elektroniskt med rötter i både folk och jazz. Live fyller dessa båda virtuoser ut scenen och ljudbilden med hjälp av pedaler och loopar. Duons debutalbum släpps i samband med denna konsert!

Jörgen Sandvik
En fantastisk gitarrist, sångare och kompositör som tidigare spelade i bandet ”Real Ones” På det nya albumet Permanent Vacation experimenterar Jörgen med traditionellt och nytt sound. Jörgen är känd för sitt fräscha och råa sound och jobbar med blues mer som ett temperament än som en genre.

Pekko Käppi
Finsk neofolkkompositör, sångare och jouhikko-spelare (finsk karelsk lyra). På ett helt eget sätt sammanförs element från blues, rock och kaos. Pekko har gjort ett gediget researcharbete i den finska musikhistorien och han är särskilt känd för att tolka gamla sånger och runskrifter. År 2011 emottog han en Grammis för bästa folkmusikalbum. I höst släpps nytt material och till Stallet kommer Pekko med sin trio som också består av Tommi Laine (gitarr, percussion) och Nuutti Vapaavuori (bas, sång).

Lineup:
Långbacka/Bådagård:
Maja Långbacka – sång, fioler, piano, slagverk, loopar
Matilda Bådagård – sång, fioler, piano, slagverk, loopar

Jörgen Sandvik – gitarr, sång

Pekko Käppi – sång, jouhikko,
Tommi Laine – gitarr, slagverk
Nuutti Vapaavuori – bas, sång