Datum
På scen
19.30
Pris
250
Övrigt

Dörrar 19:15

Nils Berg Cinemascope

Urpremiär för Nils Berg Cinemascopes nya musikföreställning Religion. Följ med på en musikalisk resa genom indiska Punjab-provinsen!

”Music is the sound of nature, the sound of God.
No-one has seen the God, but nature is there.
When the water flows,
and when the wind blows these leaves make beautiful sounds.”

Bilen studsar fram på den gropiga vägen på landsbygden i indiska Punjab och vår tolk får kämpa med att överrösta motorljudet när hon i en ingivelse försöker sammanfatta något, en känsla hon just fick om musiken, Gud och naturen. Hur allt kan rymmas i det lilla och hur ljudet från löven i vinden kan vara precis det, eller något mer.

I Nils Berg Cinemascopes nya föreställning får vi följa med på en resa genom det undersköna landskapet i indiska Punjab. Vi möter sikher, muslimer, kristna och hinduer som i korta sekvenser sjunger och spelar framför kameran. På ett hustak, i vägrenen, i ett vardagsrum, i en moské, på en gårdsplan i skymningen. Vad har de gemensamt och vad är det de vill förmedla eller bara uppleva inne i sig själva? Religionen, sången och beatet löper som en glödande tråd genom filmerna. Eller är det rätt och slätt människans längtan efter att släppa egot och för ett ögonblick uppleva något större?

Filmklippen från Punjab ligger till grund för ny musik som framförs live av fyra musiker på scen tillsammans med det filmade materialet projicerat.

Nils Berg Cinemascope har funnits sedan 2011 och har under åren utvecklat sin idé att skapa musik tillsammans med filmat material från hela världen. Gruppen har släppt flera skivor, ett par filmer samt turnerat i hela världen.

Lineup:
Nils Berg - träblås,
Josef Kallerdahl - kontrabas och elbas,
Konrad Agnas - trummor,
Gustaf Karlöf – klaviaturer,
regi - Peder Bjurman,
ljud - Anton Sundell