Monty Alexander Adventures

Som 17-åring upptäcktes Kingston-födde pianisten Monty Alexander av Frank Sinatra och hans kompis, klubbägaren Ermenegildo "Jilly" Rizzo när Monty spelade på en nattklubb i Miami. Under fyra års tid blev Monty Alexander huspianist på Jilly’s klubb i New York och underhöll på trio med musiker som Ron Carter, Roy Haynes och Tony Williams.

1964 spelade Monty Alexander in sitt första soloalbum och sedan har det rullat på för den flyhänte, swing-orienterade, Grammy-nominerade pianisten som också blivit något av en ständigt återkommande gäst på jazzfestivalen i Montreux. På senaste plattan Love Notes tar Monty Alexander själv ton och sjunger en knippe klassiska kärlekslåtar ur den amerikanska sångboken som Moon River och As Time Goes By.
Född 1944 var Nat King Cole husgud hos familjen hemma i Kingston, Jamaica. Monty började spela piano hemma vid fyra års ålder och på klubbarna i Kingston vid 14 års ålder. Efter att ha landat på klubbarna i New York började han snart arbeta med de allra största Dizzy Gillespie, Quincy Jones och Sonny Rollins.
75 års-kalaset firades i Albert Hall i London där Monty höll en hyllningskonsert med musik av Duke Ellington. Till Stockholm Jazz Festival och Folkoperans scen kommer denna legendariska jazzpianist för en oförglömlig kväll tillsammans med sin trio bestående av basisten Luke Sellick och trumslagaren Jason Brown.

Lineup:
Monty Alexander - piano,
Luke Sellick - bas,
Jason Brown - trummor