Ej förköp

Scen
Foajén,
Datum
På scen
21:00
Pris
Frivillig entré

Linnea Jonsson Group

Linnea Jonsson Group formar ett dynamiskt band med personliga röster från den nordiska jazzscenen. I maj 2022 släpptes det lovordade debutalbumet ”Fragments of Spring” på vilket det musikaliska landskapet är böljande och melodiskt med ett eget låtregister som andas skandinavisk jazz.

Gruppen, som startades på Kungl. Musikhögskolan, är väl ihoplödd i sound och attityd och har beskrivits som en av dagens mest intressanta unga jazzgrupper. Linnea är uppmärksammad för sitt varma och melodiska trumpetspel och tillsammans med bandmedlemmarna bildar de en spännande och samspelt helhet.

”Linnea Jonsson fångar både stämningar och känslor på ett briljant sätt, med stöd av en musikalisk kvintett, särskilt blir jag uppmärksam på en synnerligen skicklig pianist, Britta Virves. Musiken bildar en organisk helhet full av rörelser och med variation, ett gediget musikaliskt arbete. Linnea Jonsson lyser redan som en vacker blåstjärna, en blomma, som visar sig tidigt på våren!” – Bo Bjelvehammar, Magasin Opulens

”Charmas av ett ödmjukt förstlingsverk som söker sig fram, paradoxalt nog med självklar tyngd.” – Orkesterjournalen (JAZZ)

”Är svag för trumpetare som inte bara briljerar tekniskt, utan också tillför känslomässiga aspekter. Linnea Jonsson besitter denna åtråvärda förmåga. Tar till mig flödande melodier som ringlar och krumbuktar sig på ett sätt som fängslar. Lite ECM-vibbar.” – Mats Hallberg, Kulturbloggen

”En stark debut” – Märet Öman, P2 Jazzradion

Lineup:
Linnea Jonsson - trumpet
Britta Virves - piano,
Bjarni Már Ingólfsson - gitarr,
Johan Tengholm - kontrabas,
Kristian Remnelius - trummor