Scen
Stora Salen,
Datum
På scen
20:00
Pris
395 kr
Övrigt

Dörrarna öppnar 19:00
Serviceavgift tillkommer
18 år eller 13 i målsmans sällskap

Leela James

Soulsångerskan Leela James återvänder till Stockholms jazzfestival efter sin hyllade spelning för snart 15 år sedan. Med rötterna i den klassiska soulen bjuder hon på en svängig kväll i soulens, funkens och jazzens tecken.

Med debutplattan A Change Is Gonna Come gjorde sångerskan och låtskrivaren Leela James storstilad entré i neo-soulens rike. Fyra år senare, 2009, var Leela en av artisterna på Stockholms jazzfestival när den ännu firades på Skeppsholmen. Ett år som också hade den äran att ta emot Sonny Rollins, Abdullah Ibrahim och McCoy Tyner.
Under åren har den Soul Train Music Awards-nominerade James släppt sju LP-skivor, haft sju topp-20 radiosinglar, och två ettor på Billboard-listan. Nu kommer denna Los Angeles-födda R&B, soul och jazz-stjärna tillbaka till Stockholm Jazz Festival tillsammans med sitt band för en kväll under Nalens ljuskronor.
Inspirerad av artister som Roberta Flack, Marvin Gaye, Mavis Staples, James Brown – som hon delat scen med – och Etta James – som hon hyllade på plattan In The Spirit of Etta James – gör Leela James på senaste plattan See Me, soul med rot-trådarna tillbaka i ett gyllene, beat-dränkt 70-tal med den råa, nära närvaron hos föregångare som Mavis Staples och Chaka Khan, med stråkbaserad disco-funk och eleganta soul-ballader.