Lasse Lindgren, Berit Andersson, SOS Constellation & SYBB

Från lågmälda lyriska toner till Total Power Jazz! Storbandsminifestival i festivalen med två konserter, dans och jamsession.

Storbandskväll med Lasse Lindgren SOS (Sound of Swing) Constellation tillsammans med sångerskan Berit Andersson och Stockholm Youth Big Band (SYBB) under ledning av den internationellt kände trumpetaren och bandledaren Lasse Lindgren. SYBB – det unga storbandet med framtidens begåvade musikanter drivs av Länsmusiken i Stockholm, spelar både till konsert och dans. Konserten med LL SOS Constellation ges tillfälle att höra musik ur Maynards Fergusons 1950-70-talsrepertoar, några ABBA-låtar och originalmusik i arrangemang av bl a, Lars Halle och Mikael Råberg.
Lasse Lindgren har nyligen släppt en platta med arrangemang skrivna för och spelade av jazzens stora trumpetstjärnor Maynard Ferguson. Lasse spelar dessutom på ett av Maynards gamla instrument, till och med notställen har varit med i Maynard F band en gång i tiden.
Lasse och ”Croatian Radio Jazz Orchestra” har tidigare spelat in en skiva med ABBA-låtar. Den underbara sångerskan Berit Andersson, allt för sällan hörd, är på gång nu igen och förgyller kvällen med sin förtrollande stämma.. Berit och Lasse musicerade i Mikael Råberg fantastiska band för snart 30 år sedan och nu är det alltså dags igen!​

Efter konserten blir det dans och ta med instrument om ni får lust, var med och ”sitt in” på en låt.
Barservering är öppen under kvällen!
Speltid: Ca 2 tim 30 min inkl två pauser Biljetter: 240 kr ord, 200 kr pens/stud, 100 kr under 26 år
Konsertstart 18.00. Stockholm Youth Big Band spelar i 30 min, sedan paus. Därefter spelar Lasse Lindgren Sound of Swing Constellation i två set (2×50 min).
I pausen och efter konserten kan ni dansa o lyssna till SYBB igen.

Lineup:
SOS Constellation
Lasse Lindgren – trumpet, storbandsledare
Berit Andersson – sång

Support: Stockholm Youth Big Band